Sunday, February 01, 2009

Najib vs Ku Li

Satu analisa menarik menurut SifuPTS dalam Darah Pupu lawan Darah Tengku:

Darah lebih pekat daripada air.
Lembaga Disiplin Umno (LDU), di bawah pengerusinya, YM Tengku Ahmad Rithauddeen Tengku Ismail, telah mula mengambil tindakan disiplinari ke atas beberapa ahli UMNO yang terlibat dengan politik wang.

Apatah lagi apabila LDU memberi kerjasama kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM/MACC), yang serentak mula mengambil tindakan undang-undang ke atas beberapa ahli UMNO yang atas tuduhan terlibat dengan politik wang dalam UMNO.

Tindakan LDU dan SPRM itu ada kaitannya dengan cita-cita YM Tengku Razaleigh Hamzah mahu menjadi perdana menteri.

Baca : Big Mama Kata "I don't bloody care".

Kes-kes yang diambil tindakan oleh LDU dan SPRM akan dijadikan bukti-bukti sohih yang akan digunakan oleh YM Tengku Razaleigh bagi mendapatkan pembatalan Najib sebagai calon presiden UMNO yang konnonnya telah menang tanpa bertanding.

YM Tengku Razaleigh Hamzah boleh membawa kesnya ke Suruhanjaya Pilihanraya (SPR). Keputusan SPR tidak dapat dibatalkan oleh mahkamah.

YM Tengku Razaleigh menentang PPSMI. Tengku Kelantan ini yakin beliau mempunyai peluang menjadi perdana menteri dengan menjatuhkan Najib di luar pertandingan merebut kerusi presiden UMNO. Beliau akan dibantu oleh Tengku Kelantan yang satu lagi.
Langkah LDU dan SPRM tiba-tiba sama-sama serentak mengambil tindakan ke atas beberapa ahli UMNO atas tuduhan politik wang itu tidak mungkin tanpa perancangan rapi yang melibatkan pucuk pimpinan.

Itulah sebabnya sampai saat ini Tengku Razaleigh masih belum mahu menerima tawaran daripada PKR supaya beliau dan 40 orang ahli parlimen (MP) yang menyokong beliau masuk parti itu.

Darah Najib dan darah Hishamuddin amat pekat kerana mereka bersepupu.
Apa kurang pekatnya darah 2 orang Tengku-Tengku dari keluarga istana Kelantan itu.
Hishamuddin adalah ibarat kutu di atas kepala ayam. Mati ayam, matilah kutu.
Jika Tengku Razaleigh berjaya menjatuhkan Najib, Hishamuddin akan jatuh. Tamatlah sejarah PPSMI!

No comments: