Tuesday, July 22, 2008

SEKSYEN 377 - PERSETUBUHAN LUAR TABIE

Tengok klip video Malaysiakini dibawah dan perhatikan kelembutan 'Uncle Pet'



1. BAHAN KESALAHAN
1.1. Persetubuhan luar tabie antara lelaki, perempuan atau haiwan
1.2. Persetubuhan bertentangan dengan aturan tabie
1.3. Dilakukan dengan sengaja
1.4. Kemasukan alat seks memadai dikatakan sebagai persetubuhan.

2. KUASA MENYIASAT
2.1. Kesalahan lazim ditangkap tanpa waran
2.2. Mempunyai kuasa khas menyiasat dibawah KANUN ACARA JENAYAH
2.3. Semua anggota Polis mempunyai kuasa menangkap

3. TINDAKAN SETELAH LAPORAN DIBUAT
3.1. Membaca, meneliti dan penjenisan repot.
3.2. Mengadakan soalsiasat terhadap aduan dengan ringkas tentang kejadian untuk tindakan segera.
3.3. Bertanyakan kepada aduan jika ia tahu siapakah orang yang disyaki/melakukannya.
3.4. Menghantar aduan ke hospital dengan seberapa segera dan dapatkan tandatangan aduan untuk membenarkan ia diperiksa.

4. TINDAKAN TEMPAT KEJADIAN
4.1. Tentukan cara jenayah dilakukan dan bawa mangsa/aduan ketempat kejadian
4.2. Tentukan daripada mangsa/aduan tempat yang sebenar kejadian
4.3. Mengesan cap jari ditempat kejadian.
4.4. Ambil gambar tempat kejadian.
4.5. Buat rajah kasar tempat kejadian
4.6. Ambil barang bukti jika didapati ditempat kejadian seperti seluar dalam/ kesan darah/ bulu/rambut/kesan air mani
4.7. Jika melibatkan haiwan, jika ada haiwan hantarkan ke Jabatan haiwan untuk diperiksa, samada terdapat luka disebabkan kemasukan.

5. TINDAKAN SELEPAS SIASATAN DI TEMPAT KEJADIAN
5.1. Rakam percakapan orang-orang yang berkaitan dengan kes.
5.2. Hantar barang-barang kes ke Jabatan Kimia.
5.3- Jika perlu, keringkan dahulu barang kes berkenaan ditempat teduh.

6. TINDAKAN SELEPAS TANGKAPAN
6.1. Hantar ODS (ORANG DISIASAT) ke hospital untuk di periksa oleh doktor
6.2. Dapakan pakaian dari ODS, yang dipakai ketika kejadian (Jika ada) dan hantarkan ke Jabatan Kimia.
6.3. Buat kawad cam (jika manusia) dan jika aduan (pengadu) cam.
6.4. Tahan dibawah Sek. 117 KAJ jika perlu.
6.5. Barang kes hendaklah ditanda dan dibungkus berasingan
6.6. Kes ini boleh di beri jamin
6.7. Dapatkan bulu/rambut OYDS (ini dilakukan oleh doktor)
6.8. Hantar OYDS hendaklah di hantar ke hospital, setelah mendapat persetujuan bertulis darinya

7. DIARI SIASATAN
7.1. Buat diari siasatan mengikut seksyen 119 KAJ
7.2. Catatan hendaklah di buat pada tiap-tiap hari siasatan dijalankan.
7.3. Catatkan segala tindakan yang diambil
7.4. Catatkan dengan detail kejadian dan tempat kejadian dan barang-barang kes yang dijumpai dan bagaimana ia di tanda.
7.5. Catatkan keterangan berkaitan OKT (ORANG KENA TUDUH) di tuduh atau ditahan (butir-butir peribadi)

8. TUDUHAN
Bahawa kamu pada jam lebih kurang ............di Daerah ................... telah meliwat atau mengadakan hubungan jenis luar tabie dengan seorang lelaki (atau perempuan) ........... (atau dengan binatang, iaitu ....) telah melakukan kesalahan yang boleh di hukum dibawah Seksyen 377 Kanun Kesiksaan.

9 comments:

din said...

uncle pet dia macam 'keropok' jer...

Tiger Shark said...

cam mak nyah la....mamang satu keluarga suka kena sontot kot....ptuiiii

Pentilium5 said...

merah sangat lah mak ngah....

taufique said...

yes yes, keep avoiding the question about the "police report".

Oh yea, both the cops and the fool lost their copy issit?

shites. even the so called uncle has a homosexual mannerism.

John said...

Patutlah namanya uncle pet.Muka memang macam cipet..... Meh biar aku sontot plak bontot dia.Meraung 2 minggu terasa peritnya.... AHAKS.Sedih tgk nama ALLAH dan pengakuan sumpah sering dipermain2kan.Mereka2 ini adalah manusia yang mengucap dan mengaku adanya Tuhan yg melihat,mendengar,tidak tidur dan mengetahui segala perbuatan kita didunia ini.Malangnya sikap dan perbuatannya seolah-olah dirinya dari golongan yang tidak percaya kewujudan ALLAH.

Mehdi said...

Semua pembohong..berlakon pun tak real..buat filem bodoh..

Korang jawablah kat Allah nanti..dari peguam sampailah uncle Pat...

"Dosa Memfitnah Itu Lebih Besar Dari Membunuh" - Al-Quran

joe said...

salam Bro

macam- macam hal daaa
apa nak jadi...biarkan...biarkan

Ray B. A said...

Helo Bro,

Uncel Pet macam "PONDAN" la hehehe

lan said...

mati2 aku ingat minah merah tu mak saiful! serius tak tipu!